MEGÚJUL A LIGET!

Magazin > Turisztikai hírek

A Városliget hazánk legrégebbi, közel kétszáz éves közparkja. Az ide látogatók megnövelt és rehabilitált zöldfelületet, az aktív és passzív kikapcsolódás számos új, illetve felújított elemét, modern infrastruktúrát és akadálymentes megoldásokat találnak majd a megújuló parkban.

 Utazóna 2017-04-10

Kós Károly sétány

Sokak szerint a Hősök tere a Városliget kapuja: mögötte feltárul a számtalan élményt rejtő, zöld világ, benne felfedezésre váró titkokkal. A park és épületeinek harmonikus egysége igazán csak úgy őrizhető meg, ha azt nem töri meg a jelenlegi óriási autóforgalom, így a tervek szerint a Kós Károly sétány valóban gyalogos sétánnyá változik.

A sétány a terveink szerint a tavaszi, nyári és kora őszi hétvégéken napközben zsibongó, izgalmas agorává alakul, este pedig a meghitt séták színterévé válik.

Városligeti-tó

A Városligeti-tó megújítását követően a Széchenyi-szigetet, és a visszatérő Páva (Nádor)-szigetet körülölelő vízfelületként díszíti majd a Ligetet. Telente a Városligeti Műjégpálya leválasztásával továbbra is biztosított a felhőtlen korcsolyázás öröme Európa legnagyobb ilyen szabadtéri létesítményénél.

A tó így teljesebben betöltheti alapvető funkcióit, melyek a mikroklíma javításán túl a szemlélődés, a csónakázás, a vízimadarak etetése, illetve a tóparti napozás.

Ezeket gazdagítja majd a vízfelületre telepített látványos vízjáték, illetve a Vajdahunyadvár körbejárhatóságát biztosító, víz fölött vezetett sétány.

Futókör

A futás ma már a legnépszerűbb tömegsportok közé tartozik: az országban százezrek, a fővárosban tízezrek húznak naponta futócipőt. Kimondottan nekik készül a Ligetben a kiváló minőségű, 2 kilométer hosszúságú, színezett rekortán pálya, amely teljes hosszában kivilágított lesz.

Igazi „okos” futókört kapnak a budapestiek: a pálya mellett elhelyezett digitális időkijelzők a kapcsolódó alkalmazásokkal segítenek nyomon követni az edzéshez kapcsolódó eredményeket.

Rózsakert

A megújuló Liget legszínesebb, egyben legillatosabb helyszínének ígérkezik az Olof Palme ház előterében újonnan kialakításra kerülő Rózsakert, melyben 5000 rózsatő és örökzöldek között nyílik majd lehetőség kikapcsolódásra.

 

MEGÚJUL A LIGET!
MEGÚJUL A LIGET!MEGÚJUL A LIGET!MEGÚJUL A LIGET!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!