Kóstolj bele az ősz ízeibe!

Magazin > Gasztronómia

Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni, mert a vendéglátóhelyek különleges ajánlatokkal várják a vendégeket országszerte.

 Utazóna 2019-11-07

A Magyar Turisztikai Ügynökség – november 6. és november 11. között – átfogó kampányt folytat annak érdekében, hogy megidézze Szent Márton napjának legendáját, felelevenítse a hozzá kapcsolódó libalakoma hagyományait és felhívja a figyelmet az ünnepi programlehetőségekre.

 

Szent Márton híres volt jóságáról, szerénységéről és önzetlenségéről, nevéhez fűződik a libalakoma tradíciója és az újbor megszületése, így mára a vendégszeretet szimbólumává vált. Ennek apropóján a Magyar Turisztikai Ügynökség gasztronómiai kalandozásra és az ország libaételeit felfedező belföldi utazásra invitálja az ínyenc turistákat. A Szent Márton-napra hangolt, bor és gasztronómiai fókuszú kisfilmmel november 6-tól találkozhat a közönség a televízió képernyőjén, és a Csodás Magyarország Youtube-csatornán:

 

Szent Márton-nap alkalmával érdemes útnak indulni és megismerni a különböző liba ételeket, hiszen ilyenkor a vendéglátóhelyek a visszahívó vendégszeretet jegyében erre az alkalomra

készített tradicionális libalakomával és kitüntetett figyelemmel várják a vendégeket országszerte. A Magyar Turisztikai Ügynökség ezúttal is együttműködik számos vendéglátóhellyel, akiket kiemelten népszerűsít honlapján: a Szent Márton-napi hagyományok ihlette ajánlatokról, kedvezményekről, többletszolgáltatásokról bővebb részletek a https://csodasmagyarorszag.hu/ajanlatok oldalon találhatóak.

Izgalmas libaételeket kóstolhatnak, sőt nyereményekért is játszhatnak azok, akik november 9-én, szombaton Budapest belvárosában sétálnak. „Kóstolj bele az ősz ízeibe!” címmel az Ügynökség Szent Márton-napi ingyenes kóstolót szervez az Erzsébet téren. Az Akvárium Klub előtt felállított food truckból 10 és 14 óra között Krausz Gábor mesterszakács (Eventrend Global – Executive Séf; TV2 –Séfek séfe mentor-zsűritag) kínálja ingyenesen négyfogásos, Szent Márton-napi kóstolómenüjét. Az érdeklődők nemcsak az ünnephez kapcsolódó, újragondolt libás ételekkel ismerkedhetnek meg, hanem interaktív, a néphagyományokat felelevenítő kvízek kitöltésével játszhatnak a nyereményekért.

Mivel a gasztronómia, a kóstolás kiváló alkalom arra, hogy a belföldi turisztikai desztinációkat is megismerhessék az érdeklődők, a helyszínen az ismert gamer/influencer, Beniipowa segítségével virtuális valóság szemüveggel is bebarangolhatják Magyarország tájait a kilátogatók, rejtett kincsek után kutatva.

Szent Márton-napon túl Magyarország egész ősszel tartogat felfedezésre váró csodákat. Ilyenkor az ország százszínű táj: akár egyedül, akár párban vagy családdal kelünk útra, megannyi túraútvonal, biciklitúra és kihagyhatatlan látnivaló csábít a természetbe. Az aktív kikapcsolódási lehetőségek mellett pedig rengeteg élmény várja a kulturális programok iránt érdeklődőket, vagy a gasztronómia és a bor szerelmeseit. Indulj el és hagyd, hogy minden út egy újabb csodához vezessen! További inspirációért látogass el a csodasmagyarorszag.hu weboldalra.

Forrás: MTÜ Sajtó

Kóstolj bele az ősz ízeibe!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!