Kajla a téli szünetben is elkíséri a gyerekeket

Magazin > Programajánló

Téli hagyományokkal kiegészülve folytatódik a Magyar Turisztikai Ügynökség nagy sikerű „Hol vagy, Kajla?” programja.

 Utazóna 2019-12-20

A kezdeményezés célja, hogy a gyermekek játszva ismerjék meg Magyarország megyéit és nevezetességeit – méghozzá úgy, hogy a legkevésbé se érezzék kötelező tanulásnak, hanem a mindennapos mesék és játékok világába ágyazva bővítsék tudásukat.

A 2019. december 20-tól 2020. január 6-ig tartó időszak kiemelt célja, hogy a gyermekek megismerkedjenek hazánk ünnepi hagyományaival és népszokásaival, valamint családjukkal közösen felfedezzék Magyarország téli csodáit.

A programhoz számos új pecsételő pont és kedvezményadó hely csatlakozott, így az alsó tagozatos diákok és családjaik az egész országban már több mint 500 helyszínen gyűjthetnek pecséteket Kajla útleveleikbe, vagy kaphatnak különböző kedvezményeket; árengedményt a belépőjegyre, vagy éppen ajándék szörpöt. A kedvezményt biztosító helyszínekről mindenki a kajla.hu weboldalon tájékozódhat.

A kampány webes felülete a korábban bemutatott 41 turisztikai attrakció mellett új látványosságokkal bővült, így a gyermekek találkozhatnak a Nyíregyházi Állatpark borjúfókáival, és azt is megtudhatják, hogy száz évvel ezelőtt mivel játszottak a legifjabb grófok és grófkisasszonyok a gyulai Almásy-kastélyban.

A mobilon, illetve webalkalmazás formájában elérhető „Hol vagy, Kajla?” applikáció decemberben új játékokkal bővült, amelyben az adventi, karácsonyi és szilveszteri népszokásokkal ismerkedhetnek meg a gyermekek; megtudhatják például, hogy mit jelképeznek a gyertyák az adventi koszorún. Természetesen a játékos forma és az animációs tartalmak miatt továbbra is a játszva tanulásé a főszerep.

Az adventi időszakban közkedvelt és örömteli hangulatú programok sem maradhatnak ki a kalandozásból: a kajla.hu weboldalon és a mobilalkalmazásban megtalálható az országszerte legnépszerűbb adventi vásárok és karácsonyi programok listája is.

Magyar Turisztikai Ügynökség

Kajla a téli szünetben is elkíséri a gyerekeket

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!