IV. Akadálymentes turizmus napja

Magazin > Programajánló

ORFŰ – 2020. szeptember 5. Az idei év nem kedvez a fesztiválozóknak. A COVID járvány e téren is átírta a terveket, elképzeléseket. Számos nemzetközi és hazai rendezvény maradt el- többek között a „Fishing in Orfű” zenei fesztivál.

 Utazóna 2020-08-14

Az Akadálymentes Turizmus Napja előtt azonban úgy tűnik nincs akadály. Igaz, visszafogottabb módon, az elmúlt évben már részt vevő külföldiek nélkül, de az alapeszme mentén, az inklúzió jegyében kerül megrendezésre.

Mit is jelent az inklúzió? Együtt fesztiváloznak épek és fogyatékossággal élők, gyerekek és felnőttek, mindegy ki hogy néz ki és milyen: önfeledten jól érzik magukat.

Ezen a napon a látássérültek autót vezetnek, mozgássérültek motoroznak, lovagolnak, vitorláznak, sport- és élményprogramokon vehetnek részt. Mindezekhez önkéntes segítők állnak rendelkezésre. Egy jókedvű fesztivál keretében rászorulók és épek különböző rendezvényeken együtt vehetnek részt, kirakodóvásár, ingyenes szeretet büfé, ebéd várja a résztvevőket, s közben felfedezhetjük, hogy a sérült társak ugyanolyanok, mint mi vagyunk.

A fesztivál megrendezésében részt vesznek a Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület, a People First Egyesület, Orfű Turisztikai Egyesület, Medvehagyma Ház  és még sokan mások.

 Önkénteseket szeretettel várnak! (akadalymentes.turizmus.nap@gmail.com)

Érdeklődőknek további információk:

https://akadalymentesnap.hu

facebook: https://facebook.com/turizmus.akadalymentes/

e-mail: akadalymentes.turizmus.nap@gmail.com

(szucsák)

IV. Akadálymentes turizmus napja
IV. Akadálymentes turizmus napjaIV. Akadálymentes turizmus napjaIV. Akadálymentes turizmus napja

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!