Hová menjünk októberben külföldön?

Magazin >

Hová menjünk októberben külföldön?

 Utazóna.hu 2018-10-02

Igyekeztem pár őrült programot is keresni, de lesznek ismerős klasszikusok is.

 

Tudom, későn szólok, de aki még teheti, siessen ki Londonba, mert október 1-7. között rendezik a hagyományosan kitűnő londoni koktél hetet. Eszméletlen izgalmas kreációkkal várják a nagyérdeműt, de a mértéket érdemes tartani.

A dél-afrikai Cape Townban ilyenkor kellemes idő van, várják a nyarat és ennek örömére megrendezik a Rocking the Daises zenei fesztivált október 5-7. között. A zene mellett számos program is van, de ha másra vágysz, akkor pancsolhatsz egy jót a frissen szerzett ismerősökkel.

Léghajózni jó. Jó, nem teljesen ezt gondolták korábban a lezuhant Zeppelin léghajó utasai és személyzete, de ettől még elképesztően jó muri és tényleg nem veszélyesebb, mint egy repülőút. Albuquerque-ben rendezik meg október 6-14. között a szokásos nemzetközi léghajó fiesztát, ami eszméletlenül látványos produkció. Aki teheti, nézze meg. Ja, a kaja és a hangulat fergeteges!

Október 11, 12, 13 és 17-én rendezik Marseillesben a Fiesta des suds-et, ami egy bitang jó őszi zenei fesztivál. Talán Marseillesben ilyenkor még nem is olyan vészesen hús a lég, de a forró hangulatú műsorok úgyis felforrósítják a levegőt. Ha még ez sem elég, akkor egy kiadós mediterrán hallevessel felmelegítheted magad, mert ebben a „márszeiek” zseniálisak…

Ínyenceknek javaslom a londoni csokoládé hetet, amit október 15-21. között rendeznek. Simán van olyan jó buli, mint a brüsszeli, és aki egy hét alatt megunja az édességet, annak tiszta haszon, hogy ott marad, mert 22-én kezdődik a curry hét, ahol szintén egy héten át a legjobb curryket kóstolhatja az ember. Nem állítom, hogy diétás program, de ízletes. A curryval azért óvatosan, mert némelyik felettébb erős és lángoló tápcsatornával nem túl vidám az élet, bár a kívülállók számára lehet röhejes a másik szenvedését látni…

Aki le szeretné dolgozni a súlyfeleslegét és ennél hűvösebb helyre vágyik, annak is van ajánlatom: menjen október 28-án a grönlandi Kangerlussuaq-ba, ahol a hagyományos északi sarki kör maratont rendezik meg a bátraknak. Nem mondom, kell hozzá némi őrültségre való hajlam, de jobb, ha eddzük magunkat az északi tájak felé, mivel – ha így folytatódik a globális felmelegedés, akkor – hamarosan Grönland lesz az új mediterráneum. Persze most még kegyetlen hideg van, de ha fut az ember, akkor fel sem tűnik. Legalábbis a maratonfutók ezzel vigasztalják magukat, de én nem hiszek nekik. Viszont a táj gyönyörű!

A hónap végén meg mindenfelé halottak napi megemlékezések vannak szerte a világban, de ez már annyira klasszikus, hogy mindenki ismeri. Mindenesetre a gyertyát és a tököt mindenki szerezze be időben.

 

Hová menjünk októberben külföldön?

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!