Hová menjünk októberben itthon?

Magazin >

Hová menjünk októberben itthon?

 Utazóna.hu 2018-10-02

Végre ősz, a kedvenc évszakom! A legtökéletesebb idő sétákra, várostúrákra, kalandozásokra… Szerencsre programokban sincs hiány.

 

Az első héten Budapesten máris egy állatszeretet fesztivállal indulunk, de lesz még határtalan táncfőváros, Nemzetközi építészeti makettfesztivál, felvonulás az állatok világnapján, Budapest Ritmo, Holnemvolt gyermekkönyv-fesztivál, Jazzy fesztivál, Music expo, Design hét, CAFe kortárs művészeti fesztivál, jubileumi nemzetközi hárfafesztivál, Virányosi méz- és lekvárfesztivál, Kelenvölgyi ezerjó fesztivál, lelkes ásványbörze, őszi társasjáték-fesztivál, balkán hangja fesztivál, Vanishing point, Indiai gasztrofesztivál, miközben Szegeden őszi kulturális fesztivál, Kecskeméten magyarországi bábszínházak találkozója, Móron bornapok, Villányban Vörösbor fesztivál, Siófokon halfesztivál, Tokajon szüreti napok, Esztergomban borhíd fesztivál és borünnep, Pécsen űrkalandos hétvége a Planetáriummal nehezíti a döntést, hová is menjünk.

 

A második héten Budapesten lesz A jövő anyukája – interaktív nap, Art market, disznótoros kolbászfesztivál, Hacktivity biztonsági fesztivál, kürtöskalács fesztivál, világsakk-fesztivál, Terézvárosi búcsú, míg Lajosmizsén csokoládé fesztivált, Velemen gesztenye napokat tartanak.

 

A harmadik héten Budapesten rendezik a Déli-doku filmfesztivált, a Margó irodalmi fesztivált és könyvvásárt, HR fest-et, Óbudai terepfutó- és túrafesztivált, miközben Szolnokon Alexandre Trauner Art/film fesztivál, Békéscsabán a 22. Csabai kolbászfesztivál, Szigligeten Süllőfesztivál és Szentendrén ’56 falun című program, Kecskeméten pedig retro fesztivál lesz.

 

Az utolsó hét kissé szegényesebb, mivel egyedül Budapesten lesz Országos Rajzfilmünnep, de a gyerkőcöket ez nem hinném, hogy annyira zavarná.

 

Én mindenesetre a kolbásszal, borral, hallal, csokoládéval és zenehallgatással jól elleszek novemberig.

Hová menjünk októberben itthon?

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!