Hová menjünk novemberben külföldön?

Magazin > Programajánló

November 7-10. között érdemes a kies Izlandra látogatni, hogy a hűs légben szórakozzon az ember az Iceland Airwaves-en, ami egy igazán odaverős zenei fesztivál. Azért óvatosan az aquavittal és ha véletlen megkínálnak 4 hónapos erjesztett cápahússal készüljünk fel a következményekre...

 Utazóna.hu 2018-11-06

Aki siet, még eléri a november 10-edikén megrendezésre kerülő svájci Rabechilbi turnip fesztivált, ami nagy vonalakban egy válasz az angolszászok Halloweenjére, csak itt nem tökből, hanem répából készítik a lámpásokat. A jó svájciak teljesen bolondjai a világító répáknak, így aztán minden feldíszítenek vele ilyenkor. Minden évben legalább 26 tonna répa bánja a bolondériájukat.

November 15-23. között Pushkarban ismét megrendezik a szokásos Camel Fairt, aminél színpompásabb, látványosabb tevés buli kevés van ezen a világon. Szerencsétlen állatok talpig aranyban, színes ruhákban felöltözve parádéznak a látványtól elképedt nézők előtt, miközben a gazdáját majd szétveti a büszkeség. Táncosok, zenészek, kifőzdék, zűrzavar, tömeg, illatok, szagok, színek, formák, vásár, versenyek… totálisan bakancslistás!

És ha már Thaiföldön vagyunk, akkor érdemes még maradni és átruccanni Chiang Mayből Lopburiba, ahol 24-25. között rendezik meg a hagyományos majom bankettet, ahol megvendégelik a majmokat a Phra Prang Sam Yot templomnál. Ritka bolond egy szertartás, de Rejtő Jenő is megmondta, hogy tiszteljük embertársaink agybaját. Viszont roppant látványos – két tonna zöldség csodásan elrendezve - és szórakoztató – a majmok pillanatok alatt hazavágják a csodás látványt -, így aztán megéri egyszer az életben ezt is megnézni.

Te merre mennél novemberben?

Hová menjünk novemberben külföldön?
Hová menjünk novemberben külföldön?Hová menjünk novemberben külföldön?Hová menjünk novemberben külföldön?

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!