Hová menjünk novemberben külföldön?

Magazin > Programajánló

Valami meleg helyre, mert kezd kissé hűs lenni itthon.

 Szabó Péter 2017-10-30

Persze rögvest ellentmondok saját magamnak, hiszen már október vége felé is csinos hótakaró fedi a magasabb hegyeket, például az egyik kedvenc síterepemen, Söldenben is már megrendezték a VK futamot, tehát akinek már viszket a lába a síléc/snowboard deszka hiányától, az ne hagyja befolyásolni magát.

Mindezt igazolandó máris elővezetek egy jó meleg helyet: Izlandon november 1-5. között rendezik meg az Izland Airwaves névre hallgató zenei fesztivált. Annyiban persze meleg, hogy a termáltavakban, fürdőkben mégsem didereg az ember, miközben bulizik a legjobb zenékre. Őrült parti, kihagyhatatlan.

Ha mégis úgy érezné, hogy ez kissé mégiscsak fagyos, akkor egyen egy jó adag szalonnát, az majd felmelegíti. A Pennsylvaniai Eastonban november 4-5. között rendezik meg a BaconFest-et és itt még a sütin is szalonna van. Akit baromira nem érdekel a koleszterin, csak az élvezet, annak ez a földi paradicsom.

 

Na, ennyit a hidegebb vidékekről, inkább menjenek az indiai Pushkarba, ahol már október 23-adika óta tart a Camel Fair, vagyis az elképesztően felcicomázott tevék ünnepe. Jellegzetesen színes program, minden értelemben és érdemes sietni, mert mindössze november 4-edikéig tart.

Szintén október 31-edikén kezdődött, viszont november 10-edikéig tart a Pápua Új Guineai Kenu and Kundu fesztivál, ahol tradicionális zenék, táncok, drámai előadások, kézműves bemutatók egészítik ki a fő attrakciót, a kenuversenyt. Nevezhetjük ezt a pápua regattának is. Jó móka.

Mielőtt teljesen körberöhögtetném magam az önellentmondásaim miatt inkább ajánlok egy programot, ahol máson röhöghetnek: november 7-12. között látogassanak el New Yorkba, ahol ismét megrendezik a Comedy fesztivált. A stand Up leghíresebb dumagépeinek a poénjai mégiscsak jobbak, mint az enyémek…

Aki viszont inkább a Kajmán szigeteken szeretne kalózkodni, az menjen november 9-13. között oda, mert épp Kalóz fesztivált tartanak. Ugyan a Kajmán szigetek kisebbik tagján, a Kajmán Brac-on november 3-5. között már belehasítanak a kalózkodásba, de a Nagy Kajmán szigeten ekkor lesz kalóztámadás. Természetesen Fekete Szakáll is tiszteletét teszi a hangulatos fosztogatásra.

November 17-20. között egy őrült parti indul tengeri útjára. Nem hülyültem meg, tényleg a tengeren lesz, mivel az In the Ship Singapúrból indulva elhajózik Phuketbe és vissza, miközben eszelős buli van a hajón három napon keresztül. Egy óceánjárónyi partiarc…

Akit a hip hop tánc jobban érdekel, az menjen San Franciscoba november 17-19. között, mert ekkor rendezik meg a nemzetközi hip hop táncfesztivált.

Zárjunk azért egy kellemesebb éghajlattal, és menjünk a Thaiföldi Lopburiba, ahol november 25-26. között rendezik meg a majomfesztivált. Az ősi Phra Prang Sam Yot templom lakói, a makik ezeken a napokon különösen nagy tiszteletnek örvendenek és baromi jó dolguk van. Temérdek kaját és italt kapnak, amit nagy elégedettséggel és rettentő nagy zajjal fogyasztanak el, miközben simán a fejünkre ülnek. Állatbarátoknak javallt program.

 

 

Hová menjünk novemberben külföldön?
Hová menjünk novemberben külföldön?Hová menjünk novemberben külföldön?Hová menjünk novemberben külföldön?Hová menjünk novemberben külföldön?
Hová menjünk novemberben külföldön?

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!