Hová menjünk februárban külföldön?

Magazin > Programajánló

Én azonnal a Húsvét-szigetekre mennék, mert hatalmas buli van ott készülőben, sőt, már tart is, de van még a tarsolyunkban kínálat.

 Utazona - Szabó Péter 2019-02-01


Ha már belekezdtem, hát folytatom: szóval a Húsvét szigeteken február 1-16. között rendezik a Tapati rapa nui-t, ahol két héten át verik a dobokat, megküzdenek őrültebbnél bolondabb versenyszámokban és nem mellesleg gyönyörű lányok táncolnak este a tábortüzeknél. Bakancslistás.


Sokkal fagyosabb program, de egy fikarcnyival sem kevésbé látványos a Sapporo-i hófesztivál Japánban, ahol felfoghatatlan méretben és formagazdagságban készítenek hó- és jégszobrokat a versenyzők. A léptékek óriásiak, a hangulat nem kevésbé. Január 31-től február 11-ig látogatható, szóval érdemes sietni. Szintén bakancslistás.


A sörisszákat is várják a hónap elején, ugyanis február 2-3. között rendezik a belgiumi Bruges-ben a hagyományos sörfesztiváljukat. Ha minden sörfélét meg akarunk kóstolni, akkor készüljünk fel arra, hogy gyűszűnyi adagokban fogyasztva is pocsolyarészegek leszünk és négykézláb, kukorékolva hirdetjük a belga sörök nagyszerűségét. Mindezzel csak arra akarok utalni, hogy érdemes előre kiválasztani, mit szeretnénk fogyasztani és igyekezzünk megálljt parancsolni a vágyainknak. Torok nem marad szárazon.


Február 5-7. között tartják Tibetben a Losart, ami a tibeti újév. Lhasaban hatalmas ünnepségsorozatot jelent mindez rengeteg tánccal, zenével, szertartással, étellel, itallal, bemutatókkal, erőpróbákkal, mókával, fantasztikus népi viseletekkel... Bakancslistás.


Február 21. és március 3. között aki teheti látogasson el a kanadai Montrealba a Lumiére-re. Nem csak azért, mert idén rendezik huszadik alkalommal, sokkal inkább azért, mert egy eszméletlen jó fesztivál részese lehet. Az egyik legjobb fesztivál ínyencek számára, emellett 200 kulturális program, fantasztikus fényorgia esténként, tűzijáték, 110 méteres tejcsúzda… zseniális!


Mindeközben február 21-24. között az új-zélandi Tapapakanda regional parkban rendezik meg a Splore-t, ami talán az egyik legzseniálisabb helyszínnel rendelkező zenei fesztivál a világon. Pancsolsz a tengerben, vagy a vitorlásod korlátjánál állva pezsgőzöl, miközben a kedvenc zenekarod koncertjét hallgatod.  Azért ez mégiscsak nagyon rendben van… És persze mindenféle egyéb programok garantálják, hogy sanszod sincs elunni magad.

 

 

 


Ti milyen rendezvényt néztek meg februárban?

Hová menjünk februárban külföldön?
Hová menjünk februárban külföldön?Hová menjünk februárban külföldön?Hová menjünk februárban külföldön?Hová menjünk februárban külföldön?

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!