Hová menjünk decemberben külföldön?

Magazin >

Szívem szerint minél délebbre, kerülendő a hideget, azonban a legjobb bulik mégis az északi féltekén vannak, tehát marad a meleg ruha és a pálinka.

 Szabó Péter 2017-11-27

A december 5-ödikén Ausztriában megrendezett Krampusnachton mindkettő játszik, mert krampusznak öltözött és rendesen betintázott férfiak rohangálnak az utcákon és riogatják a gyerekeket. Olyan, mint egy megelevenedett horrorfilm. Rossz gyerekek megregulázására kiváló alkalom. Ritka nagy buli, és még a közelben is van, tehát abszolút bakancslistás.

December 8-10 között ismét megrendezik a svájci Genfben az L’Escalade-t, ami kiváló alkalom arra, hogy pontos képet kapjunk az 1600-as évek hadviselési szokásairól és öltözködéséről. Nem mellesleg isteni finom csokiüstbe rejtett marcipánfigurákat készítenek az ünnepre való tekintettel, amit kihagyni az ízlelőbimbók elleni megbocsájthatatlan vétek. Ezzel emlékeznek arra a hölgyre, aki kihajította a levest az üsttel együtt az utcára, amikor meglátta az utcán masírozni az ellenséget és a hatalmas zaj mentette meg a várost.

December 10-17. között ismét forognak a dervisek a törökországi Konyaban, így aki egy kis spiritizmusra vágyik, vagy lenyűgözi a látvány, az sürgősen kezdje szervezni az utat.

December 13-21. között a guatemalai Chichicastenangoba érdemes ellátogatni a Szent Tamás ünnepre. Színes öltözetek, maszkok, ősi táncok, helyi zenék, tűzijáték, miegymás, vagyis ritka jó mulatság. Nem mellesleg egy cseppet melegebb van, mint itthon.

Aki szeretné a világ leggyönyörűbb karácsonyi fényeit látni, az feltétlen látogasson el a kolumbiai Medellinbe, ahol a Karácsony nem igazán szűk családi körre korlátozott ünnep, sokkal inkább közösségi esemény.  Ez leginkább az utcák, terek, házak, de még a Medellin folyó díszítésén is meglátszik. A méretek, léptékek döbbenetesek. A karácsonyi fesztivál ott olyan, mintha egy mesevilágba csöppennénk. Kötelező bakancslistás program.

Persze az egész mit sem ér, ha nincsenek ott velünk a szeretteink, így csak annak javallt, aki magával tudja vinni őket. Én inkább megint megyek az anyukámhoz, az jobb mindennél.

Hová menjünk decemberben külföldön?
Hová menjünk decemberben külföldön?Hová menjünk decemberben külföldön?Hová menjünk decemberben külföldön?Hová menjünk decemberben külföldön?
Hová menjünk decemberben külföldön?

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!