HÉVÍZ az EDEN-ben

Magazin > Turisztikai hírek

Hévíz lett 2020-ban az Európa Egészség Fővárosa cím nyertese

 Utazóna 2020-02-11

2009 óta minden évben megrendezik az Európa Legjobb Úticélja  ( "European Best Destination” ) versenyt, amely során Európa 20 legkedveltebb turista célpontja  közül a közönség dönti el, hogy melyik érdemes a „legjobb úti cél” megtisztelő címre. A díjat annak érdekében alapították, hogy népszerűsítsék az európai turizmust és egymás kultúrájának megismerését. Ebben több mint 300 turisztikai partner illetve az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózat működik együtt. Az európai versengést hazai válogató előzi meg, melynek eredményeként a 2019-es megmérettetésben Hévíz városa került ki győztesen, s képviselte országunkat.

Az erős mezőnyben Hévíz a 12. helyen, a legjobb tizenöt között végzett, megelőzve többek között Prágát és Madridot. A verseny kilenc éves történetében Hévíz kapta a termálvízzel rendelkező fürdővárosok közül a legtöbb szavazatot, tehát Hévíz az egyik legerősebb spa márka Európában.
A megmérettetés során - a hazai voksokon túl - sok szavazat érkezett német, angol, norvég, osztrák, orosz és ázsiai utazóktól. Hévíz a versenyben elért eredmény alapján 2020-ban Európa Egészség Fővárosa (European capital of well-being) elismerő címmel büszkélkedhet!

Hévíz nem pusztán a világ legnagyobb természetes termáltaváról híres. . Négy évszakos desztináció, ahová már nem csupán a gyógyulni vágyók érkeznek a világ szinte minden tájáról, hanem az egészség megőrzését, a rekreációt, vagy regenerációt keresők is, kiegészítve a wellness és az egyéb élmények lehetőségével.

A légi úton is jól megközelíthető fürdőváros évek óta egyre több vendéget vonz színvonalas szállodai szolgáltatásaival, az egyéb szálláshelyek széles kínálatával, kiváló gasztronómiai és szabadidős programjaival, melyek egyre népszerűbbek a több generációs családok és a baráti társaságok körében is.

(Szucsák)

HÉVÍZ az EDEN-ben
HÉVÍZ az EDEN-benHÉVÍZ az EDEN-benHÉVÍZ az EDEN-ben

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!