Franciaország 2019-ben is a fókuszban !

Magazin > Turisztikai hírek

Franciaország 2019-ben is a fókuszban !

 Utazóna.hu - Szucsák Éva 2019-03-05

Franciaország tavaly ismét rekordokat döntött a turizmusban. Az elmúlt évben több, mint 90 millió turista kereste fel ezt a csodálatos, minden évszakban felkereshető, különleges helyszíneket és változatos programokat kínáló országot. Ezzel a képzeletbeli  dobogó legfelső fokára került újra - megelőzve Spanyolországot és az Amerikai Egyesült Államokat.

Mi a titka, hogy évek óta Franciaország a legkedveltebb uticélja turisták millióinak?  Talán az örök megújulás képessége, hogy adottságaikat vonzó köntösbe tudják öltöztetni, évről évre új attrakciókkal, vonzó programokkal várják az utazni vágyókat, vagy a már éppen megérkezett látogatókat. Minden évben újdonságok egész csokra kerül a középpontba. Február végén több, mint tíz francia desztináció szakemberei hozták el Budapestre a Focus On France road show keretében, hogy 2019-ben miért is érdemes Franciaországba utazni.

Minden korosztály számára és az érdeklődés legszélesebb skáláját kielégítő igényekre is figyelemmel szörfözhetünk a gazdag kínálatban.

Ha csak a programkínálatba tekintünk, már március közepén a Tomorrowland zenei fesztivál fogadja Alpe d’Huezben a bulizni vágyókat, Lille-ben Alberto Giocametti kiállítás nyílik. A Gout de France/Good France rendezvénysorozatra  kerül sor  a tavasz köszöntésére, s március 21-én idén immár ötödik alkalommal  a francia gasztronómia előtt tisztelegnek az éttermek is világszerte. Nyáron Lyonban, Franciaország gasztronómiai fővárosában indul a Cité Internationale de la Gastronomie projekt, amely interaktív formában mutatja be a francia konyhaművészet számos titkát.

Kerek évfordulók méltó megünneplésében sem lesz hiány 2019 Franciaországában.

A Loire-menti kastélyok a reneszánsz 500 éves évfordulóját ünneplik, valamint  Leonardo Da Vinci halálának, Medici Katalin születésének fél évezredes évfordulójára  emlékeznek. Normandiában a híres partraszállás 75. évfordulóját ünneplik június 6-án, de további programok is zajlanak az év során. A Rouen-i Armada, a világ egyik legnagyobb, bárki által látogatható tengerészeti rendezvénye június 6-16. között zajlik . Metz katedrálisa 800 éves jubileumot tart.  A Nizza melletti Cagnes-sur-Mer –ben, s további helyszíneken– az impresszionizmus meghatározó egyéniségének,  Renoir halálának centenáriumára emlékeznek.

Számos új múzeum is fogadja a látogatókat, például a római kor hatását bemutató Musée de la Romanité Nimes-ben, vagy az idén nyáron nyíló tengeri és tengerészeti múzeum (Musée Mer Marine) Bordeaux-ban. Montpellierben MOCO néven új, kortárs művészeti múzeum, míg Alres-ban  „Luma Arles ” néven új kulturális központ létesül, melynek fókuszában a művészet, az emberi jogok és a  környezet kapcsolata áll.

A magyarok által  még kevésbé látogatott, felfedezésre váró úticélokból is gazdag a kínálat.  A fapados légitársaságok  kedvező árfekvésükkel elérhetőbbé teszik a vonzónál vonzóbb helyszíneket. A WizzAir  Budapest-Nizza közvetlen járatával a francia riviérára utazhatunk, a Ryanair Budapestről Marseille-be, Bordeaux-ba és Toulouse-ba indít járatokat, míg április 7-től a Transavia segítségével Nantes is közvetlenül elérhetővé válik.

A kényelmes elhelyezésről a 2019-ben nyíló szállodák egész sora gondoskodik.

(szucsák)

Franciaország 2019-ben is a fókuszban !

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!