Fedezd fel a Yucatán-félsziget csodáit!

Magazin >

Ha egy kis jó időre vágysz a hideg télben és szeretnél látni valami egészen újat, ha egy kis egzotikumot szeretnél, akkor Mexikó az ideális úticél. Gyönyörű türkizkék tenger, izgalmas városok, varázslatos víz feletti és alatti élővilág, valamint a misztikus maja emlékek.

 TUI Mosoly Klub 2016-11-21

Mexikó sokunk régi vágya, és sok ott járt utazó örökös és első számú kedvence. Nem véletlenül, hiszen tűzhányók, méretes kanyonok, őserdők, gyönyörű lagúnák és tengerpartok, fürdésre csábító karsztbarlangok és vízesések kápráztatják el az odalátogatókat. Mindez megfűszerezve forró latin-amerikai hangulattal, ami igazán varázslatossá teszi a Mexikóban töltött napokat.



A Yucatán-félsziget Közép-Amerikában, Mexikó délkeleti részén elhelyezkedő földnyelv, amely a Karib-tengert választja el a Mexikói-öböltől. A Yucatán-félszigetet mindenképpen ajánljuk azoknak, akik a karibi napsütés mellett a látnivalók bőséges kínálatára is vágynak.

Cancun
Cancun lélegzetelállítóan gyönyörű fehér homokos tengerpartja méltán az egyik legnépszerűbb fürdőhely a világon, azonban a strandoláson kívül is számos programlehetőséget kínál a város. Többek között ilyen a Dolphinaris nevű delfinárium, ahol együtt úszkálhatsz a játékos delfinekkel, az interaktív tengeri akváriumban pedig más, érdekes tengeri élőlényekkel barátkozhatsz. A Maja Múzeumban a maja kultúra érdekes emlékeivel ismerkedhetsz meg. Ami az éjszakai életet illeti, sem kell unalomtól tartanod, az üdülővárosban szinte egymást érik a jobbnál jobb éttermek és szórakozóhelyek.



Szívesen felfedeznéd a Yucatán-félsziget legizgalmasabb területeit?  A tengerparti szállodákból Chichén Itza és Tulum egynapos kirándulás során is elérhetőek.

Chichen Itza és Tulum – a múlt emlékei
Képzelj el egy várost a dzsungel közepén! Ugye milyen izgalmasan hangzik? Az egykori maja-tolték várost Krisztus után 500 körül építették a félsziget őslakói. A város a közelben található természetes víznyelő aknáknak köszönheti létét, ahonnan lakosai a vizet nyerték. Mindenhol hatalmas épületeket láthatunk, de közülük is a legnagyobb a Kukulkán, a tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramistemplom. A kőtemplom minden oldalán 91-91 lépcsőfok (mindösszesen 365!) vezet fel a tetőn álló szentélyhez, ráadásul a napéjegyenlőségek idején a lenyugvó nap utolsó sugarai a tollas kígyó árnyékát festik a piramisra. És ezzel még koránt sem fogytak el a látnivalók. Említhetnénk még a Harcosok templomát, Apácakolostort vagy a csillagvizsgálót.
A város egyedülálló építészeti rom-együttese 1988 óta az UNESCO kulturális világörökség része, 2007 óta pedig a világ hét új csodájának egyike.



Minden más maja várossal ellentétben Tulum közvetlenül a tengerparton épült fel. A romváros háttere a végtelen kék Karib-tenger, ezzel gyönyörű látványt nyújtva az odalátogatóknak. Látnivalói az ún. Kastély (El Castillo), mely Tulum legmagasabb épülete, az Alászálló istenség temploma, a Szél temploma és a Freskók temploma.



Ugye Te is kedved kaptál egy varázslatos mexikói utazáshoz? Nézz bele a TUI ajánlataiba és foglald le utadat most kedvező áron!

Képek: pinterest.com

Fedezd fel a Yucatán-félsziget csodáit!
Fedezd fel a Yucatán-félsziget csodáit!Fedezd fel a Yucatán-félsziget csodáit!Fedezd fel a Yucatán-félsziget csodáit!Fedezd fel a Yucatán-félsziget csodáit!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!