Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!

Magazin > TOP úticélok

Ismerd meg az esőerdők érdekes és egyben lenyűgöző szálláshelyeit!

 Szabó Péter 2016-09-13

Esőerdő ugyebár lehet az egyenlítő és a térítők közötti sávban, de lehet a fenyőerdők övezetében is és milyen gyönyörűek! Más kérdés, hogy egy ilyen nehezen megközelíthető környezetbe egy teljes körű szolgáltatást nyújtani képes hotelt felépíteni és üzemeltetni őrült nagy feladat. Nem is sokan vállalkoznak rá, de akik igen, azoknak leírhatatlanul szép környezet a jussuk. Itt még dolgozni is öröm.

Mindjárt itt van ennek érzékeltetésére a Silky Oaks Lodge Queensland-ben, Ausztráliában. A cölöpökön álló házikók mindennel felszereltek, a többit már a természet adja.

A Sonora Resort Kanadában már egy más világ: itt fenyőerdők a végtelenje és az azt szétszabdaló folyók és hegyek jelentik a természeti csodát, ahová megálmodták ezt a luxus hotelt.

Ugandában a Sanctuary Gorilla Forest Camp az egyenlítő környéki dzsungelek hangulatát kínálja, ahol egy békés luxus reggeli nagyjából így néz ki

hogy aztán jöjjön a gorilla invázió. Jó móka, de azért egy szürke hátúval nem emberkednék…

Festői a kép a Banjaar Tola Lodge-ban is, ami az indiai Kanha nemzeti parkban található.

A hangulathoz természetesen járnak a tigrisek is, mert egy kis borzongás nélkül fabatkát sem ér az egész.

Borneo és Celebesz, magyar volt és magyar lesz! Amíg ez a kellemesen irredenta rémkép álomból valósággá válik, addig menjünk el inkább Malajziába és Borneó szigetén a Sukau Rainforest Lodge vízi szafarijain ismerkedjünk Borneó érintetlen őserdeinek csodáival, netán egy orangután családdal.

Persze Amazóniából sosem elég, az Ariau Amazon Towers hotel egy hihetetlenül izgalmas komplexum, mely a vízre épült, de egyes részein  lombkoronák szintjéig felnyúlik. Az erdő minden szintjével organikus kapcsolatot létesítettek a tervezők.

Kínában a Hainan szigeten található a Sanya Nanshan Treehouse Resort & Beach Club, ahol már konkrétan a gyermekkori fákra épített házikó élményét adják meg nekünk.

Ezt persze lehet tetézni, amikor az ember konkrétan a fák lombkoronájában kap házikót és sétáló utcácskákat függőhidak, kötélhágcsók formájában. Ez a Gibbon Experience Laoszban.

Ugyanez fenyőerdőben a Treehouse Point, ami van annyira romantikus, mint egy Maldív szigeteki pihenés. Persze tériszonyosoknak nem javallt, azonban ha megbirkózunk vele, akkor biztos, hogy felejthetetlen napokat tölthetünk ott párunkkal.

Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!
Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!
Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!
Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!Dzsungelmánia: szállások az esőerdőben!

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!