A TOP angol strandok

Magazin > TOP úticélok

Az ember azt gondolná, hogy strandolni igazából a mediterráneumban lehet. Egy frászt! Csodás strandok északról!

 Utazóna - Szabó Péter 2016-08-09

Lehet, hogy nem 28 fokos a víz, de koránt sem dideregtető, sőt, egészen kellemes. És a strandok szépsége nem csak vetekedik, de némely estben leveri a legjobb mediterrán strandokét. Nem toplista, de néhányat bedobunk ízelítőül.

A Watergate bay hosszan elnyúló homokjának és gyönyörűen csipkézett falainak láttán az ember szája elámul. Kitűnő szörfös hely is, de első osztályú strand is.

A Porthcurno közelében található Land end homokos partja egy csinos kis öbölben található… de a kép mindent elmond helyettem. Kitűnő hely.

Tresco szigetén található a Pentle öböl, melynek szépsége és panorámája magáért beszél, bár igazából a szigeten még több kiváló homokos partszakasz található. Tökéletes tisztaságú tenger, sekély lagúna… mennyei!

Saunton homokdűnéi sokakat lenyűgöztek már, és joggal. A pillangókkal és különleges növényekkel tarkított táj vitathatatlanul a legvarázslatosabbak közé sorolja ezt a partszakaszt. Külön élmény megélni az itt bekövetkező ár-apály jelenséget, hiszen a sekély víz hatalmas területen húzódik vissza.

Blackpool strandjának szépségét Devon sziklái közül előbukkanó félköríves homokos partja adja, melyet csinosan kereteznek a hangulatosan zöldellő devoni mészkősziklák. Teljesen érthető, hogy nagyon kedvelt pihenőhely.

Compton öblének szintén a hófehér sziklák adta keret ad csodás hangulatot, így semmi meglepő nincs abban, hogy tömegesen kedvelik. A strandolás mellett az is jó móka, hogy tengerparti sétálásaink közben könnyedén bukkanhatunk dinoszaurusz nyomokra, fosszíliákra.

West Wittering ezzel szemben nem a tagolt partokkal, hanem a végtelenbe nyúló homokos partjaival vált közkedveltté. Tömegesen látogatják a helyiek és távolabbról érkezők, ezért itt nehezebb romantikus hangulatot keresni délidőben.

Botany bay szépségét már számosan megénekelték, ezért én nem teszem, inkább képekkel illusztrálom, mitől ragadtatták el magukat oly sokan tőle. Egy kis naplemente

vagy épp apálykor. Nem csodálom, hogy kedvelik.

Bamburgh vára és partszakasza sok festőt kényszerített megállásra és ecset, vászon, állvány elővételére. Szó szerint festői látvány, akár nappal,

akár alkonyatkor. Kihagyhatatlan élmény.

Barafundle strandja is felettébb meglehetős bájjal rendelkezik, szépen keretezett öblével sokakat csábít évről évre magához.

Perrantporth strandja még a hajnali ködben is tetszetős, képzelhetik, mennyire csábos nappal…

És még sorolnám, de sosem lenne vége. Maradjon itt végül egy hatalmas kedvenc Dorsetből a Durdle ajtaja. Inkább nem is mondok semmit, nézzék.

És akkor még nem is jártunk skóciában… Na, akkor most Malaga, vagy ezek?

A TOP angol strandok
A TOP angol strandokA TOP angol strandokA TOP angol strandokA TOP angol strandok
A TOP angol strandokA TOP angol strandokA TOP angol strandokA TOP angol strandok
A TOP angol strandokA TOP angol strandokA TOP angol strandokA TOP angol strandok
A TOP angol strandokA TOP angol strandokA TOP angol strandokA TOP angol strandok
A TOP angol strandok

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!