A legszebb európai vasutak

Magazin > TOP úticélok

Mármint az útvonalak tekintetében, bár némely esetben a vonatok és a vagonok is gyönyörűek. Látványos lista következik.

 Utazona - Szabó Péter 2019-02-01


Természetesen a hegyek kivételes panorámát nyújtanak, így nem csoda, hogy a lista élén egy kivételesen szép svájci kacskaringózás található, a Gleccser expressz. Nomen est omen bőven látunk majd gleccsereket is, meg 90 alagúton és 290 hídon halad át a szerelvény, mely panorámás ablakokkal rendelkezik, hogy még véletlenül se maradjunk le semmiről.


Persze nem csak Svájc és az Alpok gyönyörűek, így a második helyen Skócia legendás vasútja ékeskedik, a Jacobite Steam. Mindenkinek ismerős lesz, hiszen aki csak egy Harry Potter filmet látott, annak feltűnik majd, hogy ez a vasút az a vasút. Jó, még ezen felül temérdek filmben is láthattuk már, de alapvetően nem emiatt kell utaznunk egyszer az életben rajta, hanem mert tényleg mámorítóan gyönyörű tájakon suhan keresztül és a gőzmozdony is roppant hangulatos.


A harmadik helyen egy bűbájos tengerparti falucska, a mallorcai Soller régi villanyvasútja található. Nagyon hangulatos a fából tákolt vasúton utazni a hegyek között letekintve a tengerre és nem mellesleg gyorsabb is, mint bármi más.


A negyedik a Svájcot és Olaszországot összekötő Bernina express, fantasztikus viaduktokon, hatalmas hágókon, négyezres hegyeken, ötödik Manarola-Cinque terre között közlekedő tengerparti vasút, feledhetetlen tengeri panorámájával.

Nektek melyik volt a legemlékezetesebb vasutazásotok?

A legszebb európai vasutak
A legszebb európai vasutakA legszebb európai vasutak

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!