A hó és fagy birodalma: jéghotelek Európában

Magazin > TOP úticélok

Az időjárás ugyan egyelőre nem adott rá okot, de lassan ideje ráhangolódni a télre; közeleg a korcsolyázás, hólapátolás, az ünnepi fények és a forralt bor időszaka. A Trivago.hu összegyűjtött 5 különleges szálláshelyet, ahol a vendégeknek jeges téli élményben lehet részük.

 Turizmus Online 2016-11-28

Sorrisniva Igloo Hotel (Alta, Norvégia)

A Sorrisniva Igloo Hotel az észak-norvég Alta településén található és elsősorban látványos jégszobrai teszik különlegessé. A szállodában egy jégkápolna is található, ahol a szerelmesek kimondhatják a boldogító igent. A hókunyhókban található, rénszarvas szőrméből készült takaró és kényelmes hálózsák még a mínusz 30 Celsius-fokos hidegben, a jégből faragott ágyak ellenére is melegen tartja a vendégeket. Az északi fény lenyűgöző színösszeállítása és a hófehér táj pedig tökéletes helyszínt biztosít egy motoros vagy kutyaszánon megtett felfedezőúthoz.

Kakslauttanen Igloo Village (Saariselkä, Finnország)

A finn Saariselkä faluban található Kakslauttanen üvegfalú iglujaiban a vendégek az ágyban fekve élvezhetik a csillagos ég látványát, szerencséseknek még az északi fényhez sem kell kimozdulniuk. A kétszemélyes, földbe vájt kunyhóknak tFfhermo mennyezete van, akiknek pedig még több melegre van szükségük, azok meglátogathatják a létesítmény szaunáját is. A hotel lovaglásra, kutyás vagy rénszarvasos szafarira, hójáróval megtett túrára is lehetőséget biztosít.

Icehotel (Jukkasjärvi, Svédország)

A svéd Icehotel a világ első olyan hotele, ami hóból és jégből épült. 1989 óta minden télen újjászületik; a jég, melyből felépül a Torneälven folyóból származik, és amikor a szálloda nyáron elolvad, a víz ide is tér vissza. A hotel nem csupán szálláshely, hanem igazi művészeti alkotás; minden évben körülbelül 40 alkotóművész gyűlik össze, hogy ha nem is szó szerint maradandót, de mindenesetre emlékezeteset alkossanak. A vendégek itt-tartózkodását nemcsak a szobák, hanem az északi fény látványa, a jégkorcsolyázás, jégfaragás, és a reggeli forró áfonya ital teszi felejthetetlenné.

Iglu Village Kühtai (Kühtai, Ausztria)

Az osztrák Kühtai települése a téli sportot kedvelők paradicsoma. A vendégek itt nemcsak a hókunyhóban alvás, hanem az igluépítés élményét is megtapasztalhatják. A kunyhóépítésre jelentkező, minimum 6 fős vállalkozó szellemű csapat tagjai így egy kis ízelítőt kapnak az eszkimók életéből. Az osztrák Alpok persze más programokat is kínál; egy hóban megtett túra, huskykkal eltöltött nap után a vendégek letelepedhetnek az iglu falucska területén levő tábortűz mellé és egy forró csokit kortyolgatva melegedhetnek fel.

Hotel de Glace (Québec, Kanada)

A Kanadában levő Hotel de Glace Észak-Amerika egyetlen jéghotele, mely 2001-ben nyitotta meg kapuit. A 15 ezer tonna hóból és 500 tonna jégből épült létesítmény 44 szobával és lakosztállyal várja az ideérkezőket, a hotel belső terének a hatalmas hó boltívek, kristályos jégszobrok, gyertyafények mágikus hangulatot kölcsönöznek. A vendégek leülhetnek egy forró csokoládéra a kávézó jégből készült, szőrmével párnázott székeire, ha pedig fel szeretnének melegedni, várja őket a fürdő területén található forró jacuzzi.

(forrás: Turizmus Online)

A hó és fagy birodalma: jéghotelek Európában
A hó és fagy birodalma: jéghotelek EurópábanA hó és fagy birodalma: jéghotelek EurópábanA hó és fagy birodalma: jéghotelek EurópábanA hó és fagy birodalma: jéghotelek Európában
A hó és fagy birodalma: jéghotelek EurópábanA hó és fagy birodalma: jéghotelek EurópábanA hó és fagy birodalma: jéghotelek EurópábanA hó és fagy birodalma: jéghotelek Európában
A hó és fagy birodalma: jéghotelek Európában

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!