5 utazással kapcsolatos érdekesség

Magazin > Világkörüli utazás

Ismerd meg a világ legszebb helyeit és közben fedezd fel, hogy Számodra is minden egyes utazás egy újabb kaland, esély, hogy valami igazán izgalmasat fedezhess fel, tapasztalj meg?

 TUI Magyarország 2016-08-10

Számodra is minden egyes utazás egy újabb kaland, esély, hogy valami igazán izgalmasat fedezhess fel, tapasztalj meg? A végtelen nagyszerű hely közül mégsem tudsz választani? Összegyűjtöttünk 5 érdekességet, ami után Te is garantáltan el akarsz majd utazni ezekre a helyekre!

A Maldív-szigetek legmagasabb pontja

Gondolnád, hogy a Maldív-szigetek legmagasabb pontja mindössze 2,5 méter? A világ legszebb trópusi szigetei közé sorolt Maldív-szigetek meglepő módon nem emelkednek ennél a magasabbra és a területük sem haladja meg a 13 négyzetmétert! Bár itt nincsenek hegyek és folyók, a kristálytiszta türkiz tenger, a varázslatos homokos tengerpart biztosan másodpercek alatt elfeledteti ezt veled.

Maldív-szigetek, TUI Mosoly klub

Szingapúrban rágózni – tilos


A csokoládé mellett talán a rágógumi az egyik legelterjedtebb „édesség” a világon, manapság már szinte mindenki zsebében, táskájában ott lapul egy-egy csomag amivel felfrissítheti magát. A kivételek persze e téren is vannak, Szingapúrban egyenesen tiltott a rágógumi forgalmazása! Így, ha úgy döntesz, hogy felfedezed ezt a lenyűgöző ázsiai városállamot, akkor bizony le kell mondanod róla egy kis időre.

Falkland-szigetek – Ahol a birkák többségben élnek

Szinte hihetetlennek hangzik, de létezik még olyan hely, igaz kicsit távoli, ahol a lakosság számának nagyjából 200-szorosa a birkák száma. El tudnád képzeli, hogy szinte bárhová nézel birkát látsz? Ha szeretnéd felfedezni a „béke szigetei”, a helyet, ahol igazán lazíthatsz, hiszen nem jellemző errefelé a tipikus nyüzsgés, akkor a Falkland-szigeteket éppen Neked találták ki!

Falkland, TUI Mosoly klub

Finnország – Ahol a legtöbb a sziget

Hiszed vagy sem, az ország, aminek a szaunát köszönhetjük, és ahol a Mikulás is él, tetemes mennyiségű szigetével a legek listájára is felkerült. Ha egy kicsit hűvösebb vidékre vágysz, akkor Finnországot éppen Neked találták ki! Itt nyugodtan kalandozhatsz a természetben, bejárhatod az erdőket, vagy a rengeteg sziget egyikét!

Spanyolország – Ahol szinte fürödhetnél az olajban

A mediterrán országban nem kevesebb, mint a világ teljes olívaolaj „készletének” 45 %-át termelik! Nem meglepő, hiszen a fantasztikus klímájáról és varázslatos tengerpartjairól ismert országban lenyűgöző fogásokat kóstolhatunk meg, amihez szinte elengedhetetlen a kiváló minőségű olívaolaj. Utazz Spanyolországba, és ha beszerző körútra indulsz, mindenképpen szerezz be egy üveggel a világhírű olívából!

Spanyolország, TUI Mosoly klub


Te is szívesen szemügyre vennéd ezeket az érdekességeket?

Nézz bele ajánlatainkba és foglald le utadat már most!

 

Cikk forrása: TUI Mosoly klub

Képek: Pinterest.com

 

5 utazással kapcsolatos érdekesség
5 utazással kapcsolatos érdekesség5 utazással kapcsolatos érdekesség5 utazással kapcsolatos érdekesség

Tetszik a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!